Politsei tabas Harjumaal ühe päevaga 10 narkokahtlusega juhti

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootikumid.
Narkootikumid. Foto: Urmas Luik

Eilsest õhtust tänase varahommikuni tabas politsei Tallinnas ja Harjumaal 13 sõidukijuhti, kelle suhtes alustati kriminaalmenetlus joobes juhtimise tõttu. Neist 3 juhil oli alkoholijoove suurem kui 1,5 promilli ning 10 puhul kahtlustab politsei narkojoobes juhtimist.

«Näeme oma igapäevatöös, et narkootikumide mõju all sõidukijuhtimine on muutumas aina suuremaks probleemiks. Sama näevad ka meie kolleegid mujal Euroopas,» ütles korrakaitsepolitseijuht Tarmo Miilits.

«Narkootilise aine mõju all sõidukijuhtimine on lubamatu ja äärmiselt ohtlik. Sellisele teole ei leidu ühtki õigustust,» sõnas Miilits.

Politsei võimekus narkojoobes sõidukit juhtivaid kurjategijaid tuvastada on viimaste aastastega oluliselt tõusnud. Seda valdkonda on plaanis arendada ka edaspidi.

Sõidukijuhtide kainust kontrollis PPA liiklusjärelevalvetalitus.

Möödunud aasta jooksul tabas politsei 203 narkojoobes juhti. Seadus näeb sellise rikkumise eest süüdimõistmisel ette kuni kolmeaastast vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles