Kallase valikuline mälu

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine Eesti Panga president Siim Kallas teatas eelmisel nädalal, et pärast 1992.–1993. aasta pangakriisi lahendamist kaotas ta VEB fondi vastu huvi, mistõttu ei tea ta midagi selleteemalisest kirjavahetusest. Siiski leidub tema allkirju ka näiteks 1995. aastal koostatud dokumentidel.
Kunagine Eesti Panga president Siim Kallas teatas eelmisel nädalal, et pärast 1992.–1993. aasta pangakriisi lahendamist kaotas ta VEB fondi vastu huvi, mistõttu ei tea ta midagi selleteemalisest kirjavahetusest. Siiski leidub tema allkirju ka näiteks 1995. aastal koostatud dokumentidel. Foto: Repro

Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase mälestustes Vnešekonompanga ja VEB fondi asjadest esineb vastuolusid avalike dokumentidega.

Otseselt minu isikuga seoses selgitan veel kord, et pärast pangakriisi lahendamist kaotasin VEB fondi ja tema tegevuse korraldamise vastu aktiivse huvi, sest mulle oli üheselt selgeks saanud, et me midagi Vnešekonompangast kätte ei saa,» kirjutas Eesti Panga endine juht Siim Kallas möödunud reedel Postimehes ilmunud arvamusloos.

Pangakriisi all pidas Kallas ilmselt silmas Balti Ühispanga (UBB) ja Põhja-Eesti Aktsiapanga (PEAP) saneerimist, mille tagajärjel loodi riiklik Põhja-Eesti Pank (PEP).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles