Prokurör esitab Lõugasele täiendatud süüdistuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kohus pistisekahtluse tõttu vallandatud Vello Lõugase transpordiametisse tööle ennistas, saadeti ta tänavale autosid loendama.
Kui kohus pistisekahtluse tõttu vallandatud Vello Lõugase transpordiametisse tööle ennistas, saadeti ta tänavale autosid loendama. Foto: Peeter Langovits

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling esitab kolmapäeval pistise võtmises ja dokumendi võltsimises süüdistatavale Vello Lõugasele täiendatud süüdistuse, kuna kohtuliku uurimise käigus on selgunud uusi asjaolusid.


Mullu novembris alanud protsessil ei tunnistanud Lõugas end kuritegudes süüdi, teatas ERRi uudisteportaal.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi võttis Lõugas transpordiameti liiklusteenistuse liikluskorralduse osakonna juhina 2010. aasta mais OÜ Tanner juhatuse liikmelt Peeter Salmult (52) pistist MTÜ-le Villu Spordiklubi summas 18 000 krooni ehk 1150,41 eurot vastutasuna liikluskorraldusskeemi kooskõlastamise eest.

Samuti süüdistatakse Lõugast selles, et ta võttis 2010. aasta juulist augustini ASi Signaal juhatuse liikmelt Ats Tammelt 125 000 krooni ehk 7992,33 eurot pistist ASi Signaal ja Tallinna linnavalitsuse vahelise lepingu ladusa täitmise eest, pistiseks oli kohtueelse uurimise andmeil ralliauto BMW.

Lisaks sai Lõugas süüdistuse seoses võltsitud arvete koostamisega OÜ Ravelson LTV nimelt ja nende kasutamisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles