Julgeoleku volitatud esindajaks sai Ingvar Pärnamäe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kaitseministeeriumi hoone Tallinnas..
Pildil kaitseministeeriumi hoone Tallinnas.. Foto: Peeter Langovits.

Riigi julgeoleku volitatud esindaja osakonna juhina töötab alates eelmisest nädalast Ingvar Pärnamäe.

Pärnamäe, kes on varem töötanud kaitseministeeriumi hangete osakonna juhatajana ning viimati kaitsenõunikuna Afganistanis Kabulis, asus riigi julgeoleku volitatud esindaja osakonna juhina tööle alates 24. aprillist, teatas BNSile kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Senine kaitseministeeriumi julgeolekuosakonna juhataja Meelis Oidsalu asus alates 27. aprillist tööle siseauditi osakonna juhatajana.

Kaitseministeeriumi riigisaladuse kaitse osakonda hakkab alates 27. aprillist juhtima seni kaitseministeeriumi siseauditi osakonna juhatajana töötanud Alo Aulik.

Ministeeriumi pressiesindaja sõnul otsis nende ametikohtade täitmiseks sobilikke kandidaate kaitseministeeriumi koolitus- ja värbamiskomisjon, väljavalitud kandidaadid kinnitas kaitseministeeriumi juhtkond.

Üle-eelmisel nädalal muutis valitsus kaitseministeeriumi struktuuri ning lahutas ministeeriumi riigisaladuse kaitse osakonna ja riigi julgeoleku volitatud esindaja (NSA) ülesanded. Muudatus jõustus 24. aprillil.

Struktuurimuudatuste järel jätkab senine julgeolekuosakond kahe eraldiseisva struktuuriüksusena - riigisaladuse kaitse osakonna ja riigi julgeoleku volitatud esindaja osakonnana. Mõlemad eraldiseisvad osakonnad lähevad kaitseministeeriumi kantsleri otsealluvusse.

Senise julgeolekuosakonna kõik siseriiklikku riigisaladuse kaitset puudutavad ülesanded läksid üle riigisaladuse kaitse osakonnale ning salastatud välisteabe kaitsega seotud ülesanded läksid üle riigi julgeoleku volitatud esindaja osakonnale.

Riigisaladuse kaitse osakond tegeleb riigisaladuse ja salastatud välisteabe kaitsmisega, samuti korraldab ministeeriumi hoone turvalisuse tagamist ning valitsemisala turvaküsimuste koordineerimist.

Samuti korraldab riigisaladuse kaitse osakond teabeameti, kaitseväeluure ja sõjaväepolitsei tegevuse aruandluse ja järelevalve ministeeriumipoolset haldamist.

Riigi julgeoleku volitatud esindaja osakond korraldab rahvusvaheliste organisatsioonide ning välisriikide salastatud teabekandjate käivet ja salastatud teabe edastamist teistele riikidele. See osakond annab välja salastatud teabele juurdepääsu võimaldavaid sertifikaate, peab salastatud teabe põhiregistrit ning kontrollib allregistrite tööd.

Minister Jaak Aaviksoo on öelnud, et riigireetmises süüdi mõistetud Herman Simmi kui kaitseministeeriumi julgeolekuosakonna juhataja ja riigi julgeoleku volitatud juhi kätte koondus liiga palju salajast informatsiooni. Samuti ei olnud kontroll Simmi tegevuse üle piisavalt hajutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles