Euroopa riikide keskkonda saastab kivisöe uus tulek

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspertide hinnangul on kivisöeelektrijaamad ühed suurematest süsihappegaasi tootjatest ning vastutavad vähemalt kaude kliimamuutuste ja globaalse soojenemise eest.
Ekspertide hinnangul on kivisöeelektrijaamad ühed suurematest süsihappegaasi tootjatest ning vastutavad vähemalt kaude kliimamuutuste ja globaalse soojenemise eest. Foto: AP/Scanpix

Euroopat tabanud värskel kivisöevaimustusel on teatud kurvad tagajärjed keskkonnale maailmajaos, mis kiidab kõlavalt oma rohelist poliitikat.

Analüütikute hinnangul on kasvuhoonegaaside kogus 2012. aastal järsult kasvanud. Süüdlaseks on Euroopa Liidu kivisöejõujaamad, mille omanikud kiirustavad kõva kasumit teenima, joostes võidu ähvardavate keskkonnakaitse-piirangutega, kirjutas Financial Times.

Nagu kinnitas Brian Potskowski uuringurühmast Bloomberg New Energy Finance, kogunes kasvu aastaga lausa 17 protsenti, samal ajal kui tehaste heitgaaside üldkogus Euroopa lõikes kasvas kolm protsenti. «Ma ütleksin, et heitgaaside koguse järsk kasv tuleneb paljuski sellest, et üha soodsam on põletada gaasi asemel kivisütt,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles