Google soovib San Jose külje alla oma lennuvälja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See lennuk kuulub Google’i juhtidele Larry Page’ile ja Sergey Brinile.
See lennuk kuulub Google’i juhtidele Larry Page’ile ja Sergey Brinile. Foto: planespotters.net

Ameerika Ühendriikides Põhja-Californias asuva San Jose rahvusvahelise lennujaama kõrvale võib õige pea kerkida lennujaam, mille peamine eesmärk on teenindada Google’i juhtivtöötajate lennuvahendeid.

Ettevõtte kolm tippjuhti Larry Page, Sergey Brin ja Eric Schmidt on oma kaheksat eralennukit hoidnud seni kontorist vaid paari kilomeetri kaugusel asuvas NASA-le kuuluvas suletud Moffett Fieldi lennujaamas. Ent veidi segaste suhete tõttu NASAga on lennukite haldusfirma Signature Flight Support otsustanud koos Blue City Holdingsiga rajada Google’ile oma lennujaama nüüdse San Jose lennujaama külje all.

Lennukitele uue kodu ehitamine läheb maksma 82 miljonit dollarit, lennujaama ehitamiseks luuakse 370 uut töökohta. Lennujaam ei teenindaks pelgalt Google’i lennukeid, vaid oleks avatud ka teistele rahakatele soovijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles