Pool abielust ootab ees

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu aukodanik Marika Mikelsaar ja Tartu Ülikooli emeriitprofessor Raik-Hiio Mikelsaar on ühed vähesed kuldpulmalised, kellele lapsed on nende tähtpäevaks Tartu raekojas tänuürituse korraldanud. Kõik tähtpäeval ees ootav oli peategelastele üllatuseks.
Tartu aukodanik Marika Mikelsaar ja Tartu Ülikooli emeriitprofessor Raik-Hiio Mikelsaar on ühed vähesed kuldpulmalised, kellele lapsed on nende tähtpäevaks Tartu raekojas tänuürituse korraldanud. Kõik tähtpäeval ees ootav oli peategelastele üllatuseks. Foto: Sille Annuk

Pulmapidu pidi algama kell 19. Külalised kohal, laud kaetud, kuid puudusid koduvein ja pruutpaar. Üle tunni oma pulmapeole hilinenult Marika ja Raik Mikelsaar siiski saabusid, äraseletatud näod peas ja koduvein ühes. Lauas istus 41 inimest.

«Magasin väga hästi. Täiesti välja puhanud – kohutavalt õige aeg registreerimispäevaks! Ilm väga ilus, koristasin tuba.» Selline sissekanne seisab 1963. aasta 9. veebruari koha peal Raik-Hiio Mikelsaare päevikus. Selge ja külm – suurepärane päev abiellumiseks.  

Täpselt 50 aastat hiljem 9. veebruaril on sombune sulailm. Kell 12 koguneb iidsesse Tartu raekotta poolsada inimest. Neist kümmekond olid külalised sama pruutpaari pulmas poole sajandi eest. Kutsele on sedakorda alla kirjutanud kuldpruutpaari lapsed Margit Sutrop, Hannes Mikelsaar ja Eva Piirimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles