25 aastat, endiselt visa

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Eile jõudis maailma kinodesse viies osa hittmärulist «Visa hing», kus väsimatu politseinik John McClane päästab jätkuvalt maailma. Esimesest filmist, mis tänini kõrgelt hinnatud, möödub eeloleval suvel 25 aastat – McClane jõudis esmakordselt kinolinadele 1988. aasta 15. juulil.

Ütled «Visa hing», mõtled Bruce Willis. Esimene näitleja, kellele tehti ametlik pakkumine John McClane’i kehastamiseks, oli aga tollal 73-aastane legend Frank Sinatra. Selle pakkumise taga oli vanameistri omaaegne leping, mille ta oli sõlminud selleks, et osaleda 1968. aasta filmis «The Detective». Nimelt oli tema lepingus punkt, mille kohaselt tuli pöörduda just tema poole, kui sellele linaloole hakataks kunagi järge kavandama.

Selleks jätkulooks oligi «Visa hinge» stsenaarium, mis põhines Roderick Thorpi raamatul «Nothing Lasts Forever». Sinatra siiski loobus pakkumisest ning filmimeistrid asusid uut peaosalist otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles