Estonia kaevanduses hukkus varingu alla jäänud kaevur

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia kaevandus
Estonia kaevandus Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Ida-Virumaal Mäetaguse vallas asuvas Estonia kaevanduses hukkus täna hommikul kaevur, kellele varises kaela kaeveõõne lagi.

Tööinspektsiooni teatel juhtus õnnetus Eesti Energia Kaevanduste Estonia kaevanduses täna kella 8.15 ajal. Tööinspektori-uurija Tiit Tabori sõnul varises Estonia kaevanduse esimeses allmaajaoskonnas esialgsetel andmetel ankrupoltide demonteerimise ajal sisse kaeveõõne lagi.

Raskest õnnetusest andis Eesti Energia pressiesindaja sõnul teada hukkunuga koos maa all viibinud paarimees. Esimesena jõudis kohale Eesti Energia Kaevanduste mäepäästesalk, kes osutas mehele maa all esmaabi, ent elustamine ei andnud tulemust. Mees toimetati kaevandusest maa peale, kus kiirabi tuvastas tema surma.

Ettevõtte teatel hukkus tööõnnetuses 1959. aastal sündinud Valeri. Eesti Energia avaldas hukkunu lähedastele kaastunnet.

Eesti Energia kaevanduste tootmisdirektor Erik Väli ütles rahvusringhäälingu raadiouudistele, et raskes tööõnnetuses hukkunud kaevur oli ettevõtte staažikas töötaja, kes oli maa all töötanud üle 30 aasta. «Tal oleks staaž kohe-kohe täis saanud, siis oleks ta saanud sooduspensioni, kahjuks läks teisiti,» lausus ta.

Väli sõnul toimus varing lae ankurdamise käigus, kus võetakse lahti kolme-nelja meetri pikkused poldid, mis lage kinni hoiavad. Sellest ajast, kui seda tööd hakati tegema mehhaniseeritult, pole tema sõnul taolisi tööõnnetusi juhtunud. «Kahtlused on, et see on geoloogiline rike, mille varingud on ettenägematud asjad,» ütles Väli.

Tööõnnetuse asjaolusid uurivad Eesti Energia, politsei ja tööinspektsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles