Tallinn tähistab suurejooneliselt Rahvarinde aastapäeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvarinde veebileht.
Rahvarinde veebileht. Foto: Internet

Tallinna linnavalitsus tähistab Rahvarinde 25. aastapäeva seitsme suurema ettevõtmisega, sealhulgas muuseumi avamine, temaatiline näidend ja isamaaliste laulude kontsert.


Vabaduse väljaku all asuvatesse ruumidesse, kust teaduskeskus Ahhaa sel kevadel välja kolib, rajatakse Linnamuuseumi filiaalina Rahvarinde muuseum, kus eksponeeritakse Rahvarinde asutamise ja selle tegevusaastate materjale. Projekti elluviimise eest vastutab Kesklinna vanem Mihhail Korb ja see avatakse oktoobri esimestel päevadel.

Vabaduse väljakul esitatakse 30. ja 31. augustil Rahvarinde teemaline näidend «Rahvarinne läbi aja», mille autor on Loone Ots. See, kas näidendi tegelaste hulgas on ka Edgar Savisaar, on linnapea sõnul autori otsustada. Ajakirjaniku küsimusele, kes mängib näidendis Savisaart, vastas linnapea, et talle pole see küsimus pähegi tulnud ja ta ei oska sellele vastata. «Aga kust te teate, et Savisaarel seal üldse mingi roll on?» küsis Savisaar vastu. «Omal ajal Mart Laar kirjutas ju terve raamatu, kus Savisaart ja vist ka Rüütlit polnud üldse mainitud. Võib-olla läheb seekord ka nii.»

Kavas on ka isamaaliste laulude kontserdid, mis toimuvad 23.- 30. septembrini mitmes Eesti linnas, tuurile järgneb galakontsert 9. oktoobril Nokia kontserdimajas. Samuti antakse välja eksklusiivne dokumentaalmaterjalidel põhinev DVD kogumik DVD kogumik, mille tiraaž on vaid tuhat eksemplari ja mis vabamüüki ei jõuagi.

Kava näeb ette ka tänavu maist novembrini teemakohaste materjalide avaldamise nii üleriigilistes kui piirkondlikes meediaväljaannetes. Samuti arendatakse Keskerakonnale kuuluvat veebilehte aadressil www.rahvarinne.ee ja täiendatakse Wikipedia artiklit Rahvarindest.

15. juunil taaselustatakse ajalooline aktsioon – kaablikraavi kaevamine Rahvusraamatukogu taga olevas pargis. Selle raames istutatakse juhendajate käe all puuistikuid, jagatakse suppi ja esinevad muusikud.

Peale selle põimitakse Rahvarinde-teemalised üritused ka Vanalinnapäevade kavva, alustatud on läbirääkimisi ETVga, et saate «Foorum» või «Vabariigi kodanikud» vormis püüda elustada saadet «Mõtleme veel», mille käigus omal ajal toimus Rahvarinde sünd, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles