Klaveriga laulatatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisabeth Leonskaja
Elisabeth Leonskaja Foto: SCANPIX

1932. aastal asutatud Toulouse’i sümfooniaorkester on aastate jooksul endale korraliku nime teinud. Orkestrit on juhtinud mitmed tuntud dirigendid, nagu André Cluytens, Georges Prêtre ja Michel Plasson. Nad on salvestanud EMI-le koos mitmete nimekate artistidega ning esinenud edukalt paljudes riikides üle maailma. 2008. aastast on orkestri peadirigent Tugan Sokhiev. See väljapaistev kolmekümnendates eluaastates dirigent on sellest hooajast ka Berliini Saksa Sümfooniaorkestri peadirigent, lisaks seob teda tihe koostöö Maria Teatriga.

Mängiks ka pimesi

Tallinna kontsert algas uhkelt Berliozi «Korsaari» avamänguga. Praeguse orkestri puhul jäid kohe kõrva keelpillid. Eriti esimene ja teine viiul oma perfektselt sünkroonis püsiva poognakäsitsusega. Sellist asja näeb harva. Dirigent pulbitses energiast, näidates orkestrile käte ja jalgadega ette kõike võimalikku, mis noodis kirjas. Tänu tohutule entusiasmile läks aga vahepeal kiirustamiseks ja kohati polnud üks akord veel jõudnud lõppeda, kui juba jooksis järgmine sisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles