Kõva kaitse aitas Tarva veerandfinaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Laksa (9) kerkis üheks Tarva võidu peaarhitektiks.
Maris Laksa (9) kerkis üheks Tarva võidu peaarhitektiks. Foto: Ain Liiva

Kolmest kolm – nii alustas Maris Laksa kolmepunktijoone tagant teist poolaega Rakvere Tarva Balti liiga vahegrupi otsustavas mängus Utena Juventuse vastu. Veerandfinaali jõudmiseks vähemalt kaheksapunktilist võitu vajanud Tarvas oli olnud suurema osa avapoolajast tagaajaja rollis, kuid Laksa soologa kasvatati edu hoobilt kümnele punktile ja enam mänguohje käest ei antudki.

Juventus sai küll viimasel veerandajal korraks veel kaotusseisu kaheksast punktist väiksemaks, kuid siis hakkasid neid kimbutama põhimeeste vead ning Tarvas võttis 100:85 võidu. «Vägev värk igal juhul – arvutage ise, mitu meeskonda alustas Balti liigat, ja me oleme kõige nõrgema eelarvega nüüd esimeste hulgas. See on väärt näitaja,» lausus Tarva peatreener Andres Sõber rahulolevalt.

Sõbra hinnangul sai otsustavaks Tarva kaitsemäng. «Vastane ei olnud selleks valmis, et me neid nelikümmend minutit kodus tapame nii väikese mängijate arvuga. See oligi võidu põhjus. Muidugi esimese poolaja lõpp andis meile väga hea emotsionaalse laengu,» märkis Sõber. «Korraliku kaitsetööga pressisime nad täielikult maha. Siin oli muidugi oma risk, et me ei pane ise rünnakul viskeid ära,» tähendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles