Reformierakond: miks kandideerite europarlamenti?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland.
Kristiina Ojuland. Foto: Raigo Pajula.

Postimees.ee alustab tänasest Euroopa Parlamenti kandideerivate parteide vaadete tutvustamist. Esmalt küsisime parteide kandidaatidelt, miks nad europarlamenti pürgivad. Vastavad Reformierakonna kandidaadid.


Kristiina Ojuland:

Kandideerin Euroopa Parlamenti, sest ühtne ja tugev Euroopa Liit on Eesti julgeoleku ning heaolu tagatis. Minu jaoks on oluline, et Euroopa jääks edasi vabaduse ja vaba majanduse kantsiks. Euroopa Liberaalide Demokraatide ja Reformipartei asepresidendina seisan Euroopa Liidu põhiväärtuste eest iga päev ja iga tund. Euroopa Liit ei tohi teha põhjendamatuid järeleandmisi väärtuste osas partneritele selle pärast, et neil on odavam gaas või odavam nafta. Euroopa Parlament on üks nendest üle-euroopalistest institutsioonidest, üks nendest katustest, mis võimaldab anda jätkusuutliku panuse Eesti ja Euroopa Liidu turvalise tuleviku kindlustamiseks.

Urmas Paet: Kandideerin europarlamenti, et saavutada Reformierakonnale võimalikult hea tulemus. Reformierakond on selgelt Euroopa-meelne ning soovib tugevat Eestit tugevas Euroopas.

Igor Gräzin: Kui ma ühel hetkel märkasin, et ma pole enam teadlane, vaid professionaalne poliitik ja et Eesti poliitika on täna osa Euroopa poliitikast, siis oli otsus kandideerida mõistetav. Arvan, et Euroopa vajab minusugust vaba mõttelennuga ja veneaegse bürokraatia veidrustega kursis olevat venda nagu õhku. Minu elukogemusega vendade olemasolu EPs lühendab ELi puberteetlike eneseotsingute aega vähemasti poole võrra.

Silver Meikar: «Ei ole mõtet kirjutada millestki, mida pole läbi elanud», alustasin ma oma raamatut Ukraina oranžist revolutsioonist. Mõistmaks paremini tegelikku situatsiooni maailma kriisikolletes, olen tutvunud olukorraga Birmas, Tiibeti eksiilpiirkonnas, Valgevenes, Gruusias, Keenias ja paljudes teistes riikides, kohtudes kohalikega ning osaledes nende võitluses rõhumise vastu. Arvan, et Euroopa Liidu liikmesriigid peavad ühiselt aitama diktatuurirežiimide all kannatavaid inimesi. Teisalt on maailm pärast sündmusi Gruusias taaskord muutunud, samamoodi nagu muutus maailm pärast 11. septembrit. Vabadust, demokraatiat ja inimõigusi tuleb iga päev, iga tund kaitsta ja kindlustada.

Mati Raidma: Näen võimalust ja vajadust sellel otsustustasandil kaasa rääkida. Palju Eesti julgeolekut puudutavat mõjutab ühel või teisel määral ka Euroopa Liit ja tema julgeoleku- ja kaitsepoliitika.

Laine Jänes: Usun, et omandatud kogemused Eestis aitaksid mul viia Eesti kultuuri Euroopasse ja tuua Euroopa kultuuri Eestisse. Miks see nii tähtis on? Sest kultuur on ainus järjepideva arengu tagaja - rahva süda ja südamehääl. Tagatis, et Eesti elab ja kestab.

Hannes Astok: Euroopa Parlament vajab inimesi, kes mõistavad tänapäeva Euroopa ja maailma arenguid. Euroopa ees on keerulised ajad ja parlament vajab pühendunud eurooplasi. See on suur väljakutse, millele tahan end pühendada.

Urve Tiidus: Selleks on kolm peamist põhjust. Tahan, et Euroopa Parlamendi temaatika kogu oma keerukuses tekitaks vähem võõrandumist ja jõuaks inimestele lähemale. Tahan kandidaatide meeskonnas kaasa lüües tuua esile väärtusi, mis on inimestele igapäevaelus olulised - vähem bürokraatiat ja piiranguid, rohkem lihtsaid lahendusi. Ja kolmas põhjus on soov kaasa rääkida protsessides, mis mõjutavad Läänemere tulevikku. No ja naisi on poliitikas ju endiselt vähe, andke neile võimalus!

Tõnis Kõiv: Elame piirideta Euroopas ning ühine otsustamine tähtsustub aina. Otsustamisele eelneb aga suhtlemine, selgitamine, aga ka kuulamine. Soovist ise laiemalt ühistest võimalustest enam teada saada ja saadud teavet edasi anda, oli üks peapõhjustest, miks otsustasin kandideerida juunis toimuvatel europarlamendi valimistel.

Kalev Kallemets: Euroopa Parlament on Eesti kodanike jaoks oluline ja kasvava tähtsusega otsustuskoht, kus demokraatlikult tehakse valikuid Euroopa turvalisuse, heaolu ning arengu tagamiseks. Selles kohas tuleb esindada tõsiselt argumenteeritult ja kaalukate tõenditega Eesti ja liberaalse maailmavaate seisukohti mitmes kriitilise tähtsusega küsimuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles