Iljuštšenko usub enda ja Haasa edasipääsu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleriin Haas (vasakul) ja Anna Iljuštšenko päev enne võistlust Göteborgi EMi kõrgushüppepaigas.
Eleriin Haas (vasakul) ja Anna Iljuštšenko päev enne võistlust Göteborgi EMi kõrgushüppepaigas. Foto: Marko Mumm / EKJL

Viimaste aastate Eesti parim naiskergejõustiklane Anna Iljuštšenko on jõudnud lõppvõistlusele MMil ja EMil, ent veel kunagi pole tal õnnestunud seda teha sisetiitlivõistlustel. Täna on tal Göteborgis võimalus seegi needus murda.

«Edasipääsuks tuleb ületada 1.92 esimesel katsel,» arvas suurte kogemustega nääpsuke kõrgushüppaja eile pärastlõunal. «Seekord pole EMil väga tugevaid soosikuid, kuid keskmine tase on kõrge ja konkurents tihe. 1.92 on jõukohane väga paljudele – kaasa arvatud mulle ja Eleriinile.»

Kaks Eesti sportlast – lisaks osalejatest tänavu viiendat tulemust omavale Iljuštšenkole võistleb ka Eleriin Haas – kõrgushüppe lõppvõistlusel oleks ju väga ilus! «Tavaliselt läheb mul ikka suvel paremini,» jahutas Iljuštšenko kohe tärganud eufooriat. «Suvel on päike ja linnud laulavad … pealegi pääseb sees lõppvõistlusele vaid kaheksa paremat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles