Keskerakond kogub Ansipi umbusaldamiseks liitlasi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik.

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon tegi täna Eestimaa Rahvaliidu, Eestimaa Roheliste ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikutele ametliku ettepaneku toetada oma allkirjadega peaminister Andrus Ansipi umbusaldamise avaldust.

«Meile on tähtsam koguda liitlasi, kui lihtsalt umbusaldama minna,» ütles Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Ain Seppik. «Usun, et Eestist hoolivad riigikogu saadikud ühinevad meie algatusega.»

Seppik ütles, et peaminister Andrus Ansipi valitsuse tegevusetus muutub Eesti riigile iga päevaga üha hukatuslikumaks. «Ansip peaks kaptenina suutma riigilaeva juhtida, kuid tema vaatab üksnes pealt, kuidas laev vajub põhja,» märkis Seppik.

Seppiku sõnul on koalitsiooni sees tõsiseid vastuolud, mille tõttu on valitsuses otsustamine tõsiselt takerdunud. «Eestile oleks parem Ansipi võimalikult kiire lahkumine peaministri ametist,» tõdes Seppik.

Seppik märkis, et peaminister Ansip piduriks lahenduste leidmisel

«Eesti peaminister kulutas terve 2008. aasta jutule, et kui see on kriis, siis vaid kriisis ta elada soovikski ning veel detsembris kinnitas riigikogu ees, et 2009. aasta eelarve on tasakaalus,» ütles Seppik.

«Eelarvekriisi ja sellest tulenevat majanduskriisi on süvendanud valitsusjuhi tegevusetus ja vassimine. Eestis tegeletakse vaid kärbetega, mis omakorda veelgi jahutavad majandust. Samas kui Põhjamaades algatati kiirelt majanduse elavdamise paketid, millega investeerida koolidesse ja infrastruktuuri ning seeläbi luua uusi töökohti. Eesti Vabariigil on täna peaminister, kes pidurdab toimivate lahenduste leidmist.»

Seppiku sõnul on peaminister Ansip kaotanud usaldusväärsuse.  

«Veel 2008. aastal kinnitas peaminister, et tema valitsus ei võta vastu tasakaalust väljas olevat eelarvet,» meenutas Seppik.

«2008. detsembris seisis sama peaminister riigikogu ees ja kinnitas, et koalitsiooni häältega vastu võetav eelarve on tasakaalukas. Andrus Ansip lubas aasta alguses, et 2009. aastal ei tõuse Eestis ükski hind, samas tõstis valitsus kaudseid makse. Eesti Vabariigil on täna peaminister, kelle sõnu ei saa uskuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles