Ülikool aitab õppejõud rändama

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja võrdleva rahvaluule professoril Ülo Valgul kulub igal aastal uurimisreisile Indiasse mitu tuhat eurot, mille tarvis ta saab nüüd toetust õppeprorektori fondist.
Eesti ja võrdleva rahvaluule professoril Ülo Valgul kulub igal aastal uurimisreisile Indiasse mitu tuhat eurot, mille tarvis ta saab nüüd toetust õppeprorektori fondist. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli eesti ja võrdleva rahvaluule professorit Ülo Valku viib teadustöö kord aastas Indiasse sealsete rahvaste kultuuri uurima. Üks reis maksab paar-kolm tuhat eurot, mille kokkusaamisele paneb ülikool nüüd omalt poolt õla alla.

Välismaale loenguid pidama minek tähendab, et tuleb raha leida sõidu- ja elamiskulude katteks. Programme, millest raha taotleda, on mitmeid, kuid enamik neist nõuab päris suurt omaosalust ehk summat, mille teadlane peaks leidma omast taskust või muudest fondidest. Et puudujääva osa tõttu minemata ei jääks, käib õppeprorektor Martin Hallik sellistele ettevõtmistele õppeprorektori fondist välja toetuse.

Professor Valk kasutas võimalust õppeprorektori fondi toel Indias käia tänavu veebruaris. Lisaks loengute pidamisele kasutasid tema ja üheksa ülikooli uurijat võimalust käia Kirde-India piirkondades, kuhu turistid enamasti ei satu ning kus välitöödel koguti materjali kohalike külade seni vähe uuritud kultuuri kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles