Piirissaare rahval algas särjepüük

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare kalur Elladi Jeršov tühjendas eile ennelõunal särgedest võrku, mille ta oli paar päeva tagasi vette pannud.
Piirissaare kalur Elladi Jeršov tühjendas eile ennelõunal särgedest võrku, mille ta oli paar päeva tagasi vette pannud. Foto: Vitali Trots

Kevadel läheb elu Piirissaarel käima ja selles pole midagi imelikku, sest alates 1. märtsist võib püüda särge. Linnas elavatele saarlastele tähendab see seda, et võetakse puhkust ja sõidetakse kodusaarele.

Nõnda alustas Piirissaare rahvas Tartu Postimehe toimetusele saadetud elektronkirja, milles väike kogukond annab teada oma viimastest uudistest. Saareelanikud kirjutavad, et ka sel aastal on keskkonnaamet Tartumaa kaluritele andnud 250 nakkevõrguluba, millest sada luba eraldatakse igal aastal piirissaarlastele.

«Esialgu võib nakkevõrkude selline jagunemine tunduda ebaõiglane mandril elavate kalurite suhtes, kuid nii tahab Eesti riik soodustada väikesaarte elu,» seisab kirjas. «Samas on see ajalooline püügiõigus ainus võimalus, et säilitada kohaliku kogukonna kalapüügitraditsioone, ja on motivatsiooniks, miks saarel elada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles