Berth Sundström: töötaja on kuldaväärt igale riigile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berth Sundström
Berth Sundström Foto: Erakogu

Vananev elanikkond, maksumaksjate arvu vähenemine ja vajadus tõsta pensioniiga on üks tulisemaid teemasid nii Balti- kui ka Põhjamaades, kirjutab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse direktor Berth Sundström.

Eestist on pärast iseseisvuse taastamist välja rännanud umbes 200 000 inimest,» kirjutavad Tartu Ülikooli professorid Tiit Tammatu ja Raul Eamets ning Allan Puur Eesti Demograafia Instituudist 5. märtsi Eesti Päevalehes. Arvestades Eesti rahvaarvu, väikest sündimust, kiiresti vananevat elanikkonda, ühel ajal nii töö- kui ka tööjõupuudust, linnastumist ja aina sagedamini avalikkusesse jõudvaid traagilisi lugusid ulatuslikust väljarändest tingitud sotsiaalsetest probleemidest, tekib mõistetavalt igal eestimaalasel hirm: mis meist saab?

Iga inimene, oma ala spetsialist, on üleilmastuvas, eriti vananevas ja majanduslikus stagnatsioonis Euroopas kõrgelt hinnas väärtus. Ta panustab riigi majanduse ja ühiskonna arengusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles