Eesti templi taassünni lugu

Rein Veidemann
, TLÜ EHI / Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Estonia tõusmine tuhast»
«Estonia tõusmine tuhast» Foto: Repro

Reedel, Tallinna pommitamise aastapäeva eelõhtul esitles Estonia Seltsi esimees, lavastaja Arne Mikk Estonia talveaias oma uut dokumentaalteost «Estonia tõusmine tuhast». Selles jälgitakse arhiivimaterjalide, ajakirjanduse, mälestuste, päevikute ja mitmete teiste käsitluste valguses kuust kuusse, aastast aastasse, aga mõnikord lausa päev-päevalt Estonia teatri käekäiku alates teatrimaja purustamisest Nõukogude pommitajate poolt 9. märtsil 1944 ja lõpetades 1956. aastaga, mil Estonias tähistati kutselise teatri viiekümne aasta juubelit.

Arne Mikk on teinud väga põhjaliku töö Estonia traagiliste sündmuste ja järgneva, tänase päeva vaateveerult absurditeatrit meenutava kümnendi rekonstrueerimisel.

Kuid ma tahaksin hoopis rõhutada selle raamatu allhoovust. Uurimusliku lähenemise kõrval tajub lugeja teose autori suhtumist Estoniasse kui omaenda elusaatusesse. Nii see ongi, sest Mikk on olnud Estoniaga seotud kuuskümmend aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles