Paet: Eesti-Vene piirileppele lisasätte kirjutamine on üks kaalumisel olev variant

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Tartu Ülikooli rahvusvahelise õiguse professori Lauri Mälksoo ettepanek lisada Eesti-Vene piirileppesse klausel, et piirileping käsitleb ainult piiri kulgemist, üks mitmest arutusel olevast variandist ning veel on vara öelda, kas see võiks viia piirilepingu allkirjastamiseni.

Paet ütles Postimehele, et alates sellest, kui 2012. aasta sügisel algasid taas Eesti ja Vene diplomaatide konsultatsioonid piirilepingu allkirjastamise võimalikkuse üle, on arutatud mitmesuguseid lahendusi erimeelsuste ületamiseks. Peamiselt erinevad need üksteisest sõnastuse poolest. «Üks neist on see, millest professor Mälksoo rääkis, ehk lisada piirilepete teksti väga selge ja konkreetne lause, mis ütleks, et piirilepe käsitleb ainult piiriga seotud küsimusi, et võtta maha kõikvõimalikud tõlgendused,» kinnitas minister.

See, et Mälksoo võimaluse avalikuks tegi, ei tähenda Paeti sõnul veel, et see on tõenäolisim variant, millega edasi minnakse. «Seda on veel natuke vara öelda. Parlamendi, väliskomisjoni ja muude formatsioonide osas on need arutelud ees,» ütles Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles