Rotermanni kvartalisse tuleb Eesti toidu turg

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane turuplats Rotermanni kvartalis.
Tulevane turuplats Rotermanni kvartalis. Foto: Uwe Gnadenteich

Mai lõpus hakkab Tallinna kesklinnas Rotermanni kvartalis tegutsema turg, kus müüakse ehedat Eesti toitu.


Alates 29. maist on igal nädalal neljapäevast laupäevani kella 8-15 kobarkino taga asuv Rotermanni väljak turukauplejate päralt. Korraga on kauplemas kuni 20 müüjat ja kui ostjad turu hästi vastu võtavad, võib turg ka laieneda.

«Turukaup on eestimaine, pärit erinevatest taludest ja tootmisüksustest üle Eesti. Müügile tulevad liha- ja kalatooted, pagari- ja piimatooted ning hooaja jooksul ka erinev puu- ja köögivili. Osa müüdavast kaubast on ka väetisevabalt kasvatatud mahetoodang. Kaup on rangelt ainult kodumaist päritolu,» kinnitas Rotermanni 3 turu projektijuht Merilin Pärli.

«Lugu on küllap igaühele tuttav: olen pidanud kõvasti vaeva nägema, et saada talveks Eesti sibulat ja jõululauale lammast. See saigi otsustavaks - tuli ise tegutsema asuda, et olukord muutuks ning erinevais Eesti paigus toodetav toit ühte kohta kokku tuua. Teiseks ajendiks oli muidugi soov Eesti talunikele turustusväljundit pakkuda,» selgitas Pärli turu loomise tagamaid.

Rotermanni 3 turg on tema sõnul ilus ja puhas avaturg, kus kaupa müüakse ühtse ilmega ratastel kärudest, kõigil müüjatel on ühesugused põlled ja pearätid, mille on disaininud Katrin Kuldma. Turuhooaeg kestab septembri lõpuni, sealt edasi on plaanis jätkata aasta lõpuni harvemini toimuvate eriturgudega. Korraldajad ootavad ka häid vihjeid võimalike talunike kohta, kes võiksid turul oma kaupa pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles