Sulev Kõks: «Lihtsam on üles tunnistada.»

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Kõks
Sulev Kõks Foto: Kristjan Teedema

Ülehomme on oodata lõplikku otsust Andrus Veerpalu dopinguasjas. Teda abistanud Eesti teadlaste liider usub, et võiduvõimalused on suured. Kuid ei välista, et äkki eksib, sest kogu lugu paistab hirmus veider.

Rohkem kui poolteist aastat – ja kui meeletult palju tunde, sellest allpool usutluses – on Tartu Ülikooli füsioloogilise genoomika professor Sulev Kõks (42) leidnud oma arvukate tegemiste kõrvalt aega, et saada selgust, kas test, millega tunamullusel talvel põrus dopingukontrollis kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu, on usaldusväärne. Ei ole, on ta järeldanud koos oma kahe kolleegi, Krista Fischeri ja Anton Terasmaaga.

Aga kas Kõksi meeskonna argumente usub ka rahvusvaheline spordiarbitraaž, peaks selguma uue nädala esimesel päeval. Kõks viibib kauaoodatud otsuse langemise ajal Eestist kaugel, Vietnamis. Ta õpetab seal arste. Arter grillis teda põletaval teemal (kuid mitte ainult sellel teemal) veidi enne lahkumist kodumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles