Riik toetab noortelaagreid 829 760 euroga

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored. Pilt on illustreeriv.
Noored. Pilt on illustreeriv. Foto: Erakogu

Haridus- ja teadusministeerium eraldas hasartmängumaksu nõukogu otsuse alusel 2013. aastaks projekt- ja püsilaagrite tegevuse ning noortelaagrite juhatajate ja kasvatajate pädevuse suurendamise toetamiseks 829 760 eurot. Projekti toetati möödunud aastaga võrreldes suuremal määral.

«Laagritegevuse riiklik rahastus on väga vajalik, et võimalikult paljudele noortele oleks tagatud võimalus organiseeritud arendavaks ja sisukaks puhkuseks,» selgitas Eesti Noorsootöö Keskuse peaekspert Liis Proos.

Projektiga «Noorte tervistav ja arendav puhkus 2013» toetatakse enam kui 28 tuhande noore laagris osalemist. Neist üle kahe tuhande noore on vähemate võimalustega st lasterikastest ja toimetulekuraskustega peredest ja asenduskodudest pärit noored ning erivajadustega noored.

Proos soovitab lapsevanematel juba praegu alustada laagrite pakkumistega tutvumist, et leida sobivaima hinnaga ja meelepäraseima programmiga laager. Ta rõhutab ka asjaolu, et riikliku toetuse saanud laagrite tegevus, mida sel aastal on kokku 85, on selgelt reglementeeritud ning pideva järelvalve all, mis peaks suurendama lapsevanemate kindlust laagri kvaliteedi osas.

«Igal juhul võiksid lapsevanemad enne valiku tegemist veenduda, et laagri tegevus ja personal on kvaliteetne ning tingimustele vastav,» lisas Proos.

Koondprojekti «Noorte tervistav ja arendav puhkus 2013» koordineerib Eesti Noorsootöö Keskus, mis on haridus- ja teadusministeeriumi hallatav riiklik noorsootöö asutus, mille põhieesmärk on noorsootöö suunamine ja korraldamine riikliku noortepoliitika raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles