Rahvaliit soovib töötuks jäänud peredele lapsehooldustasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa lasteaedade lapsed ühisel liikumispäeval.
Viljandimaa lasteaedade lapsed ühisel liikumispäeval. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestimaa Rahvaliidu fraktsioon esitas täna riigikogu menetlusse riiklike peretoetuste seaduse muutmise, mille eesmärk on võimaldada lapsehooldustasu peredele, mille mõlemad vanemad või üksikvanem jääb töötuks.

Eelnõu eesmärk on leevendada töötuks jäänud lastega perede majanduslikku olukorda ja tagada neile toimetulekuvõime vähenenud sissetulekute tingimustes.

«Kehtiva seaduse kohaselt makstakse lapsehooldustasu üldjuhul kuni lapse 8. eluaastani,» märkis Rahvaliidu fraktsiooni aseesimees Mai Treial.

«Rahvaliidu fraktsioon soovib seadust täiendada, et lapsehooldustasu makstaks ka pärast 8. eluaastat, juhul kui üksikvanem või mõlemad vanemad jäävad töötuks. Lapsehooldustasu tuleks maksta lapsevanema kogu töötukassas töötuna arveloleku perioodil,» lisas ta.

«Pere toimetulek kujuneb keeruliseks, kui töötuks on jäänud pere ainus töövõimeline liige või mõlemad vanemad. Seepärast tulebki laste kasvatamist majanduslikult toetada, et neil oleks võimalik jätkata korraliku kooli- ja huvihariduse saamist,» selgitas Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles