Sool toob kergema hingamise ja tervema naha

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Lindus käib sageli Keila tervisekeskuse soolakambris lõõgastumas. Sool on aidanud leevendada ta tolmuallergiat.
Kaisa Lindus käib sageli Keila tervisekeskuse soolakambris lõõgastumas. Sool on aidanud leevendada ta tolmuallergiat. Foto: Andres Haabu

Eestis tegutsev soolaravi seadmeid tootev ja müüv firma OÜ Kokkonen peab soola hingamisteede- ja nahahaiguste imeravimiks. «Soolaravi köidab maailmas aina rohkem tähelepanu. Viimaste aastate jooksul on ehitatud soolakambreid ka nii eksootilistesse paikadesse nagu Lõuna-Aafrika Vabariik, Iraan, India, Uruguai, Brasiilia ning ka Kariibi mere saared,» rääkis Kokkoneni tegevjuht Eva-Liisa Salin.

«Siin ei ole midagi imestada. Levinuimad allergiad ning hingamisteede- ja nahahaigused on ühesugused kõikides maailma riikides. Raske on leida riiki, kus ei oleks astmaatikuid või atoopilist dermatiiti põdevaid inimesi,» lisas ta.

Kokkonen viib parajasti läbi uurimistööd Horvaatia lastekliinikus Helena, kus on rohkem kui aasta kasutusel olnud soolakookon ja soolaaerosooli generaator. Uuring kestab kolm aastat, kuid tegevjuhi sõnul on tulemused juba praegu hämmastavad: «Kümne seansi järel paranes märgatavalt kõigi 16 uuritava hingamisteede haigustega (astma, pollinoos, obstruktiivne bronhiit) lapse tervis. Vajadus ravimite järele kahanes ning pooltel juhtudel ravimite manustamine koguni lõpetati,» rääkis tegevjuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles