Basseinis saab haigust ninapidi vedada

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Basseinis on pealtnäha täiesti tavalised lapsed, kelle puhul ei reeda miski, et nad põevad kroonilist liigesehaigust. Füsioterapeut Maria Velgan seisab nuudlitaolisel abivahendil ja näitab lastele ette harjutusi. Samasugusel nuudlil seisavad vees lapsedki, püüdes niimoodi harjutusi tehes tasakaalu ja jalalihaseid treenida.
Basseinis on pealtnäha täiesti tavalised lapsed, kelle puhul ei reeda miski, et nad põevad kroonilist liigesehaigust. Füsioterapeut Maria Velgan seisab nuudlitaolisel abivahendil ja näitab lastele ette harjutusi. Samasugusel nuudlil seisavad vees lapsedki, püüdes niimoodi harjutusi tehes tasakaalu ja jalalihaseid treenida. Foto: Margus Ansu

Tartu 16-aastaste tüdrukute Heneli Ristisaare ja Carmel Pukki jututeemad ei ole kahtlemata need, mis neist kuus aastat noorematel Alatskivi poistel Paul Paabil ja Joosep Annastil. Ometi seob neid rohkem, kui pealtnäha paistab.

Kõik nad käivad ühes ja samas treeningus ning teavad, mis on liigesevalu. Heneli Ristisaar võib kirjeldada, kuidas see on, kui jalad ja selg hakkavad ühtäkki valutama, ja nii, et enam ei jõua. Et parema meelega istuksid maha.

Heneli haigestus kaks aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles