Allan Käro: rappamineku ümmargune tähtpäev

, ajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Käro
Allan Käro Foto: Pm

Riigisaladust on kahte sorti. Kõigepealt kuuluvad sinna alla päris saladused. Ja seejärel on seal hulk asju, mis nii väga salajased ei ole, kirjutab ajaloolane Allan Käro.

Kui jutt on riigikaitse arengukava koostamisest või laiemalt kaitseplaneerimisest üldse, siis tuleb vältimatult rääkida võimalikest ohustsenaariumidest. Ohtude hindamisest kogu protsess peale hakkabki. «Esimeseks ülesandeks on kirjeldada ohustsenaariumid ehk millised olukorrad võivad viia sõjalise ohu kasvuni ja riigi territooriumi kaitsmiseni,» kirjeldas kaitseminister Urmas Reinsalu (PM 16.08.2012).

Paraku, vähemalt kui vaadata tavakodaniku poole pealt, tekib siin ka üks probleem. «See on arusaadavalt kõrge salastatuse astmega teema,» jätkas Reinsalu kohe. See aga tähendab, et avalikkuse ette jõuab ainult kogu protsessi lõpptulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles