Tänavakunstnik kaunistas raamatukogu ees pingid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks tsitaadile A. H. Tammsaare «Tõe ja õiguse» neljandast osast on ühe pingi seljatoel kujutatud kirjanik ise koos suitsetava poetessi Lydia Koidulaga ning taluelule peale tungiv suurlinn oma mitmekümnekorruseliste majadega.
Lisaks tsitaadile A. H. Tammsaare «Tõe ja õiguse» neljandast osast on ühe pingi seljatoel kujutatud kirjanik ise koos suitsetava poetessi Lydia Koidulaga ning taluelule peale tungiv suurlinn oma mitmekümnekorruseliste majadega. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnaraamatukogu saab oma ajalugu arvestada Emajõelinna esimesest avalikust raamatukogust, mis avati 100 aastat tagasi. Sajandivanune asutus on hingelt aga noor. Seda näitab muu hulgas tema hoolimine noorest kunstist.

Eelmisel nädalal kattusid neli istepinki, mis seisavad raamatukogu peahoone ees lageda taeva all, tänavakunstnik Edward von Lõnguse käe läbi maalingutega.

Praeguseni ei ole raamatukogu neid taas üle võõbanud. Niisiis saab vahest tänagi vaadata, mida noor kunstnik on seljatugedele šabloonitehnikas kujutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles