Lusti tervele perele

Esme Kassak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe erineva maailma kohtumine: sookoll Shrek ja printsess Fiona ehk Sepo Seeman ja Nele-Liis Vaiksoo.
Kahe erineva maailma kohtumine: sookoll Shrek ja printsess Fiona ehk Sepo Seeman ja Nele-Liis Vaiksoo. Foto: Nukuteater

«Shreki» loosse on sisse kirjutatud paras annus lustakust, kuid üks asi on animatsioon ja teine kogu lugu lauludes, tantsudes ja elusuuruses. Loo tõmbab kohe käima pisiintriig, kui Shreki loo jutustamisele lõikab vahele printsess Fiona lugu, andes aimu, et neid kaht väga erinevast maailmast pärit tegelast võib teineteisega märksa rohkem siduda kui esmapilgul arvata võib.

Lavakujundus näib algul tagasihoidlik, kuid värvikad karakterid ja esitus täidavad suure lava samm-sammult. Päris väikesed lapsed väsitab kaks ja pool tundi ära, kui tahes kaasakiskuv laval toimuv on või ei ole, kuid nelja-viiesed peavad vapralt vastu ja varasemal filmikogemusel on selles oma osa.

Ehkki suurem tähelepanu muusikali etendumise eel on olnud Sepo Seemani sookolliks grimeerimisel, raskel maskil ja kehaballastil, on vähemalt sama suur roll eeslit etendaval Mart Müürisepal, kel tuleb sageli peaaegu sõna otseses mõttes nahast välja pugeda, et Shreki tähelepanu ära teenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles