Nukuteater eksis «Shrekki» tehes autoriõiguste vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt raamatust «Jälle need naksitrallid».
Pilt raamatust «Jälle need naksitrallid». Foto: Peeter Langovits

Postimehe andmetel ei ole lastekirjanik Eno Raua pärijad andnud Eesti Nuku- ja Noorsooteatrile õigust kasutada uues muusikalis «Shrek» Raua loodud «Naksitralle», teater aga otsustas lavastuses kasutada nii «Naksitralle» kui ka «Sipsikut». Lavastuse «Shrek» autoriõigused näevad ette, et rahvusvaheliste muinasjutukangelaste seas on laval ka kohalikud lastelemmikud.

«Naksitrallide» kasutamisõiguse keelu sai teater enne muusikali «Shrek» esietendust, mis oli 31. märtsil. Postimehe andmetel võttis nukuteater Aino Raud-Pervikuga sel teemal esmakordselt ühendust 25. märtsil. Samas andis muusikali lavastaja Ain Mäeots väidetavalt juba mullu oktoobris teatri juhtkonnale teada, et tema tahaks etenduse ajal laval näha tegelaskujusid «Naksitrallidest» ja «Sipsikust».

Pärast pikka kirjavahetust soostus nukuteater nimetatud tegelastest loobuma ja palus, et tegelased saaksid lavastuses osaleda kuni 4. aprillini. Seejärel võtab teater kuuajase pausi ja valmistab maikuu etendusteks ette teised muinasjututegelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles