Parim töö võlus žüriid akendega

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana kaubamaja asemele hakatakse juba järgmisel kevadel ehitama uut keskust, mille arhitektuurilahenduse mõtlesid välja Ott Kadarik, Mihkel Tüür, Aleksei Petrov ja Tanel Trepp.
Vana kaubamaja asemele hakatakse juba järgmisel kevadel ehitama uut keskust, mille arhitektuurilahenduse mõtlesid välja Ott Kadarik, Mihkel Tüür, Aleksei Petrov ja Tanel Trepp. Foto: Repro

Vana kaubamaja kvartali arhitektuurivõistluse žürii otsustas jätta peapreemia välja andmata. Parimaks tööks tunnistati «Neli nurka», mille esitas Ott Kadariku ja Mihkel Tüüri arhitektuuribüroo.

Tartu Tarbijate Kooperatiivi juhi Tarmo Pungeri sõnul ei toonud võistlus lahendust, mille põhjal saaks asuda kohe tööjooniseid tegema. «Kui me oleks võtnud seda protsessi kui lihtsalt võistlust, oleks võinud isegi võitja välja kuulutada, aga praegu on meie soov midagi reaalselt lõpuks kokku panna,» selgitas Punger žürii ostust.

Teise koha kavand oli Pun­geri sõnul linnaruumi rikastavast vaatevinklist parim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles