Mari-Liis Lill: venelastega puudub dialoog, sest noor põlvkond ei räägi vene keelt

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Lill
Mari-Liis Lill Foto: SCANPIX

Näitleja Mari-Liis Lill usub, et venelaste ja eestlaste vahelise dialoogi puudumises on süüdi asjaolu, et pealekasvav põlvkond ei oska vene keelt.

Lill ütles ETV saates «Kahekõne», et venelastele ta esimese asjana kodakondsust ei annaks ega suurendaks ka nende võimalusi Eestis vene keeles asju ajada.

«Küll aga kasvataks valmisolekut, et ikkagi eesti inimene oleks ka võimeline rääkima vene keeles, sest ju tegelikult pealekasvav põlvkond seda ei ole, sellepärast puudub ka dialoog,» rääkis Lill.

«Kasvataksin ikkagi valmisolekut õpetada neid (venelasi – toim.) rääkima eesti keeles, tundub, et see tähtaeg on ikkagi liiga vara kätte jõudnud,» lisas ta.

Mari-Liis Lill pidas riigikogus loomeliitude pleenumi 25. aastapäeval kõne, kus viitas teiste ühiskonna valupunktide seas ka venelaste halvale olukorrale Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles