Politsei leiab igal aastal sadu hulkuvaid lapsi

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna terviseameti nõudel on vähendatud laste arvu praeguses Lilleküla turvakodus aadressil Mooni tänav 1, siis on tekkinud olukord, kus turvakodu ei kata ära vajalikku kohtade arvu Tallinnas.
Kuna terviseameti nõudel on vähendatud laste arvu praeguses Lilleküla turvakodus aadressil Mooni tänav 1, siis on tekkinud olukord, kus turvakodu ei kata ära vajalikku kohtade arvu Tallinnas. Foto: Andres Haabu

Politsei otsib või leiab aastas üles sadu omapäi hulkuvaid lapsi, enamasti teismelisi, ja annab nad üle lapsevanemaile. Osa vanemaid aga ei õnnestu kätte saada või pole kodused elutingimused laste jaoks turvalised ning need lapsed viiakse turvakodusse.

«Mind sõidutas politseiauto!» teatas viieaastane tüdrukuke, kui politsei oli ta ohtlikust kodust Tallinna Lilleküla turvakodusse viinud. Võimalik, et see oli esimene kord, kui ta tundis, et talle keegi täiskasvanu tõesti tähelepanu osutas.

Möödunud aastal viis politsei üle Eesti turvakodudesse 219 last. Nende seas oli lapsi, kes olid kaasa viidud tema jaoks ohtlikust kodust, nagu näiteks hiljuti üks imik Ida-Virumaal, kelle politseinikud leidsid keset ööd purjutavate vanemate keskelt põrandalt mähkmeteta ukerdamast. Aga turvakodudesse jõuavad ka paljud neist sadadest teismelistest, kes on kodust jooksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles