Vähekindlustatud tallinlased saavad kütte hinnatõusu hüvitist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iru soojuselektrijaam.
Iru soojuselektrijaam. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavolikogu otsustas hüvitada soojusenergia hinnatõusu vähekindlustatud tallinlastele.

Soojusenergia hinnatõusu hüvitamine on osa Tallinna abipaketist linnaelanike ja ettevõtjate toetamiseks majanduskriisi ajal, teatas volikogu pressinõunik Ester Šank. Uue korra kohaselt hakatakse tuleva aasta veebruarist maksma toetust vähekindlustatud peredele, kelle eluaset köetakse kaugküttevõrgust, kus energiahind on tõusnud.

Toetust arvestatakse tegeliku kütteperioodi täiskuude alusel jaotatuna kaheks pooleks - oktoobrist detsembrini ja jaanuarist aprillini. Toetuse arvestamisel võetakse eluruumi pinnaks Vabariigi Valitsuse määrusega kinnitatud eluruumi sotsiaalselt põhjendatud norm 18 ruutmeetrit ühe leibkonnaliikme kohta ja lisaks 15 ruutmeetrit leibkonna kohta, üksi elava pensionäri puhul on see 51 ruutmeetrit.

Toetust võib taotleda vähekindlustatud leibkonna esindaja - eluruumi omanik või üürnik - kes esitab kirjaliku vormikohase taotluse elukohajärgse linnaosa valitsuse sotsiaalhoolekande osakonnale ajavahemikus 1. veebruarist 30. aprillini kütteperioodi esimese poole kohta ja 1. maist 31. juulini kütteperioodi teise poole kohta.

Vähekindlustatud leibkonnaks loetakse ühises eluruumis elavaid isikuid, kelle keskmine netosissetulek kuus ühe leibkonnaliikme kohta on alla valitsuse poolt Eestis kehtestatud kuupalga alammäära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles