Hõivajad keelduvad välja kolimast

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval korraldasid Tõnissoni maja hõivajad rongkäigu, mille eesmärk oli näidata, kui suur on nende toetajaskond ja et nad pole millegi vastu, vaid tahavad, et Anna Haava tänava maja ja sealne kogukond säiliksid.
Laupäeval korraldasid Tõnissoni maja hõivajad rongkäigu, mille eesmärk oli näidata, kui suur on nende toetajaskond ja et nad pole millegi vastu, vaid tahavad, et Anna Haava tänava maja ja sealne kogukond säiliksid. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi Tartu linnavalitsus nõudis endise riigivanema Jaan Tõnissoni maja hõivajatelt möödunud reedeks lahkumist, ei kavatse noored hoonest välja kolida ning on seisukohal, et linn on oma õiguslikke piire ületanud.

Hõivajad pidid linna nõudel esialgu Anna Haava tänava majast välja kolima 15. märtsiks. Kuna aga maja pärijate seisukohad jäid segaseks, andis linn neile 5. aprillini ajapikendust.

Linna kinnitusel on neil mõlema maja pärija volikirjad ja seisukohad, et hõivajad peaksid majast lahkuma. Noored aga väitsid, et neil on suuline kokkulepe Jaan Tõnissoni Rootsis elava lapselapse Mari-Ann Levin Põldega, kes oleks teatud tingimustel noorte tegevusega nõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles