Katlad jõudsid pärale

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortum Tartu juhataja Margo Külaots käis eile vaatamas Soomes ehitatud katelde osi, mida täna hakatakse tõstma Ropka katlamaja täiskõrguse saanud sõrestiku sisse.
Fortum Tartu juhataja Margo Külaots käis eile vaatamas Soomes ehitatud katelde osi, mida täna hakatakse tõstma Ropka katlamaja täiskõrguse saanud sõrestiku sisse. Foto: Margus Ansu

Tuleva aasta alguseks Ropkas valmiva uue gaasikatlamaja ehitus edeneb jõudsalt ning täna ja homme on plaanis suur tõstetöö, et paika saada Soomes tehtud gaasikatlad ja Tallinnas valmistatud korsten.

«Kõrgus on käes, siia tuleb katus peale ja ongi kõik,» ütles Fortum Tartu juht Margo Külaots eile ehitusplatsil. «Nüüdisaegsed katlamajad on kümme korda väiksemad kui omaaegsed üüratud ehitised. See on täpselt nii suur kui Tartus tippvajaduseks tarvis. Peame ka arvestama, et kui üks suur katel läheb rikki, on meil seda millegagi asendada.»

Ropka vana katlamaja kõrvale ehitatav uus katlamaja – sellega võrreldes nagu aiamajake ridaelamu kõrval – on hoolimata näilisest väiksusest piisav, et pakasega katta tippvõimsuse vajadusi, mida seni on teinud Turu tänava katlamaja. Või hoopis asendada Lohkvas asuvat Tartu elektrijaama selle rivist langemisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles