Iga viies eestlane peab piirama soola tarvitamist

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sool.
Sool. Foto: SCANPIX

Soola ületarbimine kurnab keha ja võib kaasa tuua kõrgvererõhktõve, viimasega võivad kaasneda veelgi raskemad tüsistused.

Südamearst Margus Viigimaa on juba ammu olnud seda meelt, et eestlased söövad liiga palju soola. Koguste vähendamisele aitaks tema sõnul tublisti kaasa poolfabrikaatide ja valmistoitude vältimine. «Sageli ei kujutata ettegi, kui palju konserveeritud toitudest soola saab,» ütles meedik.

Viigimaa sõnul oleks hea, kui täiskasvanud inimene tarvitaks ööpäevas kolm kuni viis grammi soola. «On rahvaid, näiteks eskimod, kes tarbivad soola veelgi vähem, kuid on seejuures väga terved,» tõdes ta.

Tagasi üles