Tänasest on kaubalaev Framnes Paljassaares dokis

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äksi saar.
Äksi saar. Foto: kaart.postimees.ee

Tänasest on Aksi saare lähedal madalikule sõitnud Norra kaubalaev Framnes dokis Paljassaares ja peatselt alustatakse selle remonditöödega.


Täna käisid laeva kontrollimas veeteede ameti laevakontrolliinspektorid, kes viisid läbi tavapärase välisriigi lippu kandva laeva laevakontrolli.

Remondi käigus tuleb umbkaudu kolmandik laevakere põhjaplaadistusest välja vahetada. Remont toimub klassifikatsiooniühingu Det Norske Veritase, kes Norra riigi nimel on laevale väljastanud meresõiduohutust tõendavad tunnistused, järelevalve all. Framnes võib väljuda merele, kui remont on tehtud ja laeva eelnev seisund taastatud, et oleks tagatud merekõlblikkus.

Täna käisid laeval õnnetuse asjaolude selgitamiseks ka laevaõnnetuste juurdlejad. veeteede amet kogub õnnetuse kohta andmeid, informeerib juhtunust lipuriiki ja seejärel lepitakse kokku juurdluse läbiviija - kas selleks on lipuriik Norra või Eesti, kelle territoriaalvetes õnnetus toimus.

Laevaõnnetuse põhjused ja asjaolud selguvad juurdluse käigus ning enne asjakohaste seletuste, logiraamatute ja VTS salvestuste analüüsi ei ole võimalik õnnetuse täpset põhjust öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles