Bussijuhte kohustatakse aitama puudega inimesi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puudega inimeste aitamise võimekus on määruses sätestatud ulatuses olemas Tallinna bussijaamal juba praegu.
Puudega inimeste aitamise võimekus on määruses sätestatud ulatuses olemas Tallinna bussijaamal juba praegu. Foto: Toomas Huik

Bussides ja kindlaksmääratud bussijaamades peab pakkuma puudega inimesele abi, vastasel korral ähvardab kuni 3200-eurone trahv, seisab kooskõlastusringile saadetud ühistranspordiseaduse muudatuses.

Ühistranspordiseaduse muutmise seaduse järgi määrab majandusminister kindlaks bussijaamad, kus tuleb puudega ja piiratud liikumisvõimega inimestele abi osutada. «Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrusega ei ole bussijaamade määramiseks kindlaid nõudeid ette nähtud ning vastava korra ja bussijaamade arvu määravad liikmesriigid ise,» selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda.

Kuivõrd aga nimetatud määrus näeb ette kindlad nõuded sellele, missugust abi peab määratud bussijaamas osutama, siis lähtub majandusministeerium valikut tehes ikkagi bussijaamade reaalsetest võimalustest. Nõuded puudutavad peamiselt teabe esitamist, abi andmist ning juurdepääsutingimuste loomist. Viimaste puhul on nende täpsem korralduslik pool jäetud bussijaamade enda välja töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles