Libatulikad vuravad Tallinnas karistamatult ringi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink Takso. Foto on illustreeriv.
Tallink Takso. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas vurab üle poolesaja takso, mis on värvitud Tulika või Tallinki taksodega äravahetamiseni sarnasteks, kuid ei firmad ega taksondust korraldavad ametnikud oska nendega midagi ette võtta.

Tallinki ja Tulika firmajuhtide sõnul sõidab Tallinnas ringi umbes 60 tegelast, kelle autod rohkemal või vähemal määral jäljendavad nende firmade kujundust ning logo, rikkudes nii mõlema suure taksofirma kui ka pealinna mainet, kirjutab Õhtuleht.

«Arved on kaks kuni kolm korda suuremad,» märgib Tulika takso juhatuse liige Anne Rebane. Kui mõni Tulika jäljenda oma auto ikka äravahetamiseni sarnaseks on teinud, siis on temaga vesteldud ja asi on paranenud.

Kui Tulika mainet rikuvad vaid mõned jäljendajad, siis Tallinkile valmistavad peavalu umbes 20 kollast ja teist samapalju musti autosid, mis rohkemal või vähemal määral originaalidega sarnanevad ja niiviisi ebateadlikke kliente püüavad.

Tallinna transpordiameti vanemspetsialist Silva Morel ei riski jäljendajate arvu isegi oletada: «Vedajad pole kohustatud meile teatama, milliseid logosid nad kasutavad ja meie ei saa nõuda – pole seadust,» ütles Morel.

«Niikaua kui vedajal on kõik dokumendid korras, võib ta kasutada seda logo ja määrata ise hinnad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles