Külatohtrist on saamas haruldus

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: graafika: Alari Paluots

Kui praegu töötavad perearstid veel ligi paarisajas asulas üle Eesti, siis perearstide seltsi ja sotsiaalministeeriumi koostöös valmiva kava järgi koonduks edaspidi enamik perearste vähemalt nelja kaupa ligi poole­saja asula või linna tervisekeskustesse. Sotsiaalministeerium taotleb vähemalt neljale perearstile töökohta pakkuvate tervisekeskuste rajamiseks järgmise nelja-viie aasta jooksul Euroopa rahakotist 20 miljonit eurot.

Perearstide seltsi juhatuse esinaise Diana Ingeraineni sõnul on Eesti demograafilisi muutusi arvestades esmatasandi arstiabi ümberkorraldusega juba peaaegu hiljaks jäädud: küladest on lahkunud nii inimesed kui ka külatohtrid. «Kui meil on haiglavõrgustik, kiirabivõrgustik, siis selle kõrvale peab ehitama ka esmatasandi arstiabi võrgustiku,» lausus Ingerainen. Ta lisas, et see, kuidas Eestis perearstisüsteem loodi ja tekkis, ei olnud vale, aga aeg nõuab muudatusi.

«Kui plaanime perearsti teenust arendada ja suuri summasid investeerida, siis peame vaadet pikendama,» ütles sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja Heli Paluste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles