Tudengid nuputavad teenuseid eakatele

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gintaré Sabodnikaite, Povilas Beseckas (vasakul) ja Danel Jantra usuvad, et tervishoiukõrgkoolis teoksil koostööprojekti tulemusena suudavad tervishoiutöötajad ja turisminduse spetsialistid tulevikus pakkuda eeskätt eakatele mõeldud teenuseid.
Gintaré Sabodnikaite, Povilas Beseckas (vasakul) ja Danel Jantra usuvad, et tervishoiukõrgkoolis teoksil koostööprojekti tulemusena suudavad tervishoiutöötajad ja turisminduse spetsialistid tulevikus pakkuda eeskätt eakatele mõeldud teenuseid. Foto: Kristjan Teedema

Eakatele teenuste pakkumine on äri, mille järele on Euroopas üha suurenev nõudlus. Just sellist äriprojekti paneb tervishoiukõrgkoolis kokku mõnikümmend rahvusvahelist tudengit.

Eurostati rahvastikuprognoosi kohaselt elavad eesti mehed 2060. aastal keskmiselt pea 82-aastaseks ning naised 88-aastaseks. Uuringute kohaselt on selleks ajaks ligi neljandik rahvastikust vanurid. Samasugust tulevikku on ette näha pea kõigis Euroopa riikides.  

Tartu tervishoiukõrgkoolis on viimase pooleteise nädala jooksul koos istunud mõnikümmend tudengit ja õppejõudu viiest Euroopa riigist ning arutanud, kuidas elukvaliteet ka vanaduspõlves hea hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles