Täna peetakse Tallinnas Euroopa merepäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala lasteaia vanemate rühmade lapsed uudistamas miinijahtijat Ugandi.
Haljala lasteaia vanemate rühmade lapsed uudistamas miinijahtijat Ugandi. Foto: SILJA KAIGU/PM/SCANPIX BALTICS

Tänavu Euroopa Liidu liikmesriikides teist korda peetava merepäeva raames peetakse merenduspoliitika seminari ning avatakse mereteemaline näitus. Lapsed saavad aga tutvuda erinevate laevadega.


Admiraliteedi basseini kaide ääres seisavad puksiirid, lootsipaat, veeteede ameti kaater ning mereväe uusim miinijahtija Ugandi, millega lastel on võimaik tutvuda.

Hommikupoolikul käisid Ugandil ja veeteede ameti kaatril lasteaialapsed, pärastlõunal tulevad gümnasistid.

Peale selle saab külastada ka reisiparvlaevu «Baltic Printsess» ja Tallinki uusimat alust «Baltic Queen». Ekskursioonid laevadele toimuvad kuni 30-liikmeliste rühmadena.

Tallink SPA hotellis on täna merenduspoliitika alane seminar, kus räägitakse merenduse erinevatest külgedest nagu transport, haridus, turism ja muu selline.

Meremuuseumis avatakse pärastlõunal näitus «Täispurjedes ja lippude lehvides merepõhja». Kaasaegsetest mereröövidest räägib Riigikogu liige Tarmo Kõuts. Samuti esitletakse trükivärsket Eesti laevanduse aastaraamatut 2009.

Merepäeva korraldavad majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Eesti Veeteede Amet, meremuuseum ning Eesti Laevaomanike Liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles