Kolm purjus noormeest hüppasid maanteel autodele ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm purjus noormeest lõbustasid end teele autode ette hüppamisega.
Kolm purjus noormeest lõbustasid end teele autode ette hüppamisega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud reedel lõbustasid kolm purjus noormeest Türil end sellega, et hüppasid autodele ette, politsei määras neile karistuseks rahatrahvi.

15.mail kella 20 paiku anti politseile teada, et Türil Rapla poole linnast väljasõidul peatavad kolm väga purjus noormeest autosid ja hüppavad neile ette, teatas Lääne politseiprefektuuri infojuht.

Politsei toimetas Türi vallast Tallinn-Rapla-Türi maantee 96. kilomeetrilt kainenema kolm sõiduteel tuigerdanud noormeest, kes takistasid sõidukite liiklemist.

Kui järgmisel päeval pea taas selge, tuli kahel 20-aastasel noormehel ja ühel 23-aastasel noormehel oma tegudest aru anda. Kaks noormeest ei mäletanud muud, kui et eelmine päev olid nad alkoholi tarvitatud, üks noormees siiski mäletas, et peale purju joomist oldi ka maanteel sõidukitele ette hüpatud.

Noormehed peavad nüüd oma tegude eest vastutust kandma liiklusseaduse alusel, mis näeb ette karistuse liiklusnõuete rikkumise eest joobes olekus jalakäijale. Noormeestele koostati väärteomenetluse korras kiirmenetluse otsused ja määrati karistuseks rahatrahv.

Politsei tuletab meelde, et liikluseeskirjas on ka jalakäijatele kehtestatud reeglid, kuidas asulavälisel teel liigelda. Jalakäija peab liikuma ainult vasakpoolsel teepeenral või sõiduteel vasaku ääre lähedal, sõidukeid takistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles