Riik ei suuda Ida-Virus õigust mõista

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korruptsioonis süüdistatud Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov saab end kohtus kaitsta alles 2015. aastal.
Korruptsioonis süüdistatud Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov saab end kohtus kaitsta alles 2015. aastal. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

«Oi-oi-oi,» ohkab Harju maakohtu esimees Helve Särgava. Kuid Särgava ei ohka mitte oma kohtus toimuva pärast, vaid kommenteerib olukorda Viru maakohtus, kus kohtupidamine on veninud aastatepikkuseks.

Näiteks korruptsioonis süüdistatud Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi süüasi jõudis kohtusse selle aasta alguses, istungite alguseks aga määrati alles 2015. aasta. Kusjuures teod, milles Solovjovi süüdistatakse, toimusid juba 2006. ja uurimist alustati 2009. aastal.

Asja keerulisust arvestades on mõistlik eeldada, et kohtuistungidki, kui need ükskord algavad, võtavad oma aja. Tõenäoliselt kaevatakse otsus edasi järgmisse kohtuastmesse, lõpuks ehk isegi riigikohtusse. Kui kõik ladusalt läheb, saab asjale siiski ilmselt enne 2020. aastat joone alla tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles