Komisjon toetas Pikamäe saamist riigikohtu esimeheks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohtu esimees Priit Pikamäe.
Riigikohtu esimees Priit Pikamäe. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Parlamendi põhiseaduskomisjon otsustas täna toetada presidendi ettepanekut nimetada riigikohtu uueks esimeheks praegu riigikohtu kriminaalkolleegiumi juhtiv Priit Pikamäe.

Põhiseaduskomisjoni aseesimees, demokraatide ühendusse kuuluv Deniss Boroditš ütles Postimehele, et eelnõu tuleb riigikogus hääletusele järgmise nädala teisipäeval ning arutelul saab komisjoni ettepanekul sõna ka kandidaat ise. Komisjonis leidis Pikamäe kandidatuur tema sõnul toetust.

Parlament nimetab riigikohtu esimehe presidendi ettepanekul ametisse üheksaks aastaks.

President Toomas Hendrik Ilves esitas aprillis riigikohtu esimehe kandidaadiks Pikamäe, kes on tema sõnul väga tugeva akadeemilise tausta ja suure kohtunikutöö kogemusega noorema põlvkonna jurist. Enne riigikohtunikuks saamist on Pikamäe töötanud nii kodakondsus- ja migratsiooniametis, välisministeeriumis, justiitsministeeriumis kui Tallinna linna- ja ringkonnakohtus.

Ilvese hinnangul on Pikamäe näidanud end kõigis neis ametites autoriteetse ja tunnustatud juristina, kellel on suuri teeneid Eesti kohtusüsteemi ja kriminaalõiguse arengus. «Leian, et arvestades Priit Pikamäe professionaalset kogemust, teadmisi ja isikuomadusi, on ta sobiv kandidaat riigikohtu esimehe ametisse,» märkis ta.

Riigikohtu senise esimehe Märt Raski nimetas parlament ametisse 2004. aasta 28. juunil ning ta astus ametisse sama aasta 13. septembril. Raski volitused kestavad seega selle aasta 12. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles