Kurg takerdus nööri

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimese püstitatud alusele pesa pununud valge-toonekurg takerdus nööri külge ja jäi rippuma. Hädas olnud lindu märgati, kuid appi ei läinud keegi. Eile lebas sulelise surnukeha posti all.
Inimese püstitatud alusele pesa pununud valge-toonekurg takerdus nööri külge ja jäi rippuma. Hädas olnud lindu märgati, kuid appi ei läinud keegi. Eile lebas sulelise surnukeha posti all. Foto: Margus Ansu

Mitu päeva rippus hätta sattunud valge-toonekurg jalgupidi pesaposti otsas ja vaakus hinge, kuid teda märganud inimesed ei võtnud midagi ette.

Lõuna-Tartumaal Raanitsa külas otse Tartu–Võru maantee ääres asub elektriposti otsas kurepesa, kus emaslind haub mune. Kohe selle posti kõrval asub teise posti otsas inimese pandud pesaalus, kuhu püüdis pesa ehitada teine kurg.

Aluse peale oli lind kandnud oksi ja muudki materjali, mida tal õnnestus kätte saada. Seesama materjal, kellegi ära visatud või vedelema jäetud nöörijupp, suure sulelise lõpuks hukutaski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles