Politsei tabas roolijoodiku pärast tund aega kestnud tagaajamist

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile olid joobes sõidukijuhid politsei teravama pilgu all, kuid vaatamata sellele otsustas Raplamaal 23-aastane alkoholi tarbinud mees uue päeva alguses rooli istuda ja politsei eest põgeneda. Politsei tabas rikkuja pärast tund aega kestnud tagaajamist «siili» abil.

Täna kella kahe ajal öösel märkas Raplas liiklusjärelevalvet teinud politseipatrull vastu sõitvas sõiduautos juhina meest, kelle nad teadsid olevat joobes. Vaid tund aega varem oli neil silmanähtavalt alkoholi tarvitanud mehega kokkupuude, kui see oli viibinud ühes sõidukis kaasreisijana. Politseipatrull järgnes kohe sõidukile.

Politsei peatumismärguandele juht ei reageerinud ning lisas kiirust. Juhi käitumine oli ilmselgelt ebaadekvaatne ja väga ohtlik, kuna ta sõitis kohati vastassuunavööndis, mingil hetkel kustutas ka sõidukil tuled. Kohati ulatus tema kiirus 144 kilomeetrini tunnis. Tallinna suunas sõites kadus sõiduk politsei vaateväljast. Patrull jätkas auto otsimist, sest tegemist oli ohtliku liiklejaga.

Mõni aeg hiljem nähti sama autot Raplamaal Kehtna vallas Ingliste küla läheduses ja politsei andis korduvalt peatumismärguande, mida juht jälle ignoreeris ning liikus edasi kruusateele.

Halva nähtavuse ja teeolude tõttu otsustas politseipatrull jääda autot varitsema samasse piirkonda. Mõni hetk hiljem ilmus auto taas välja ja kihutas politseist suurel kiirusel mööda.

Toimus lühike tagaajamine, mille käigus tagaaetav auto suundus jällegi kruusateele. Selleks hetkeks oli arusaadav, et autojuht ei üritagi tegelikult põgeneda, vaid püüab politseile oma üleolevat käitumist demonstreerida. Juhi käitumisest võis järeldada, et ta üritab veel kord patrullist mööduda.

Kella 2.45 ajal mees seda tegigi, kuid selleks hetkeks olid politseinikud paigaldanud teele sundpeatamisvahendi ehk «siili». Auto kihutas «siilist» suurel kiirusel üle, kuid ei peatunud kohe, vaid sõitis edasi.

Kuna autol purunes kolm rehvi, oli juht siiski lõpuks sunnitud peatuma. Sellega ei olnud veel kõik lõppenud, sest juht otsustas sündmuskohalt põgeneda.

Autosse jäid vaid kaks kaasreisijat. Mõne aja möödudes tuli ka põgenenud mees sõiduki juurde tagasi ja eitas sõiduki juhtimist ning nõudis politseinikelt purustatud rehvide hüvitamist.

23-aastane bravuurikas rikkuja toimetati Rapla politseijaoskonda ja peeti väärteomenetluse seadustiku alusel kinni.

Arvestades hiljutist juhtumit Raplamaal, kus joobes juhi peatamiseks tuli kasutada äärmusliku vahendina tulirelva, arvab Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus, et selliste pahatahtlike liiklejate näol on tegemist inimestega, kes naudivad mingil arusaamatul põhjusel iseenda ja teiste inimeste elu ohtu seadmist, nähes ise selle kõige juures ainult kassi-hiire-mängu politseiga.

«Paraku see ei ole mäng, sest kaalul on inimeste elu. Sellist käitumist ei saa mingil juhul lubada ja seetõttu kasutab politsei kõiki oma võimalusi ohu tõrjumiseks ja õiguserikkuja kinnipidamiseks,» tõdes Ruus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles