Raie: Evelin Ilvese esindustasu lihtsalt ei kata kõiki kulusid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proua Evelin Ilves
Proua Evelin Ilves Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Presidendiproua Evelin Ilvese kleidid on mõeldud tema avaliku funktsiooni täitmiseks ning ootused riigipea abikaasale on kõrged, esindustasu aga paraku kõiki kulusid ei kata, ütles presidendi kantselei direktor Siim Raie.

Kantselei juht ütles, et kui lehes ja veebimeedias kirjutatut tõena võtta, oleks ka ta ise maksumaksjana väga pahane, kuid tõi välja, et näiteks ehted ei kuulu Evelin Ilvesele, vaid presidendi kantseleile, vahendas ERR Uudised saadet «Ringvaade».

«Nii nagu näiteks Helle Meri ostis presidentuuri lõpus välja mõned talle sobivad ehted, sama võib 2016. aasta oktoobris teha Evelin Ilves. Sama lugu on ju kleitidega, ega ta ju ei käi nendega mööda heinamaad või kodus ringi, need on tema avaliku funktsiooni täitmiseks mõeldud. Me ei nõua, et Estonia solistid oma lavakostüümid ise ostaks, tegu on kostüümidega, mis on seotud rolli täitmisega ja seetõttu on see ka riigi kulu,» nentis Raie ja lisas, et esileedi on paljusid kleite ka ümber teinud ja korduvalt kasutanud ning pärast presidendi ametiaja lõppu lähevad need Eesti Rahva Muuseumisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles