Eelmiste presidendiprouade kleidiarveid ei mäletata

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold ja Ingrid Rüütel
Arnold ja Ingrid Rüütel Foto: Peeter Langovits

Kui suure summa eest ostis kantselei ehteid, riideid ja kingi Ingrid Rüütlile ja Helle Merile, presidendi kantseleis enam ei mäletata.

«Rääkisin raamatupidamisega ja vanu aegu mäletavate inimestega. Pabereid enam tõesti ei ole, need ei kuulu igavesti säilitamisele, ent alates 1992. aastast on hüvitatud presidendi abikaasa vähemalt osa esindusriiete maksumus,» selgitas presidendi nõunik Toomas Sildam Õhtulehele.

Ingrid Rüütel kinnitab, et nemad Arnoldiga ajasid kasinalt läbi: «Minul eraldi mingeid esinduskulusid ei olnud. Abikaasal vist olid ja ju selle eest mingeid kleite tehti, aga mingeid ehteid muidugi iial ei ostetud ja riideid tehti ka suhteliselt tagasihoidlikult.»

«Ma ei tulnud selle pealegi, et mul peaksid olema [esinduskulud], kuna neid ei olnud,» märkis Ingrid Rüütel, et kõik sõidud ja esindamised said abikaasa kõrval suuremate kuludeta lahendatud.

Eile tuli avalikuks, et presidendi kantselei on lisaks presidendi abikaasa esinduskuludele kulutanud eraldi ka üle 70 000 euro proua Evelin Ilvese kleitide ja ehete peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles